:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2018   12:05

0

112

"Srbiju i Francusku vezuje dugogodišnje prijateljstvo"


Stefanović i Mondoloni su istakli da postoji prostor za unapređenje saradnje posebno u oblasti borbe protiv terorizma, organizovanog kriminala, trgovine drogom, oružjem, kao i u suzbijanju ilegalnih migracija.


Ministar i ambasador su razgovarali i o razmeni eksperata Kriminalističko-policijske akademije sa francuskim kolegama u narednom periodu.


Stefanović i Mondoloni su konstatovali da će jačanje saradnje u svim ovim oblastima doprineti većoj bezbednosti i Srbije i Francuske, saopšteno je iz MUP-a.


Ružić i Mondoloni o saradnji u oblasti javne uprave


Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je sa ambasadorom Francuske u Srbiji Frederikom Mondolonijem o unapređenju saradnje u oblasti javne uprave i stručnog usavršavanja službenika.


"Srbija je krenula brzim koracima ka EU, čiji je jedan od glavnih idejnih tvoraca bila upravo Francuska, koja će, verujem, nastaviti da pruža punu podršku Srbiji na ovom putu u svim aspektima, pa i u domenu reforme i modernizacije javne uprave", rekao je ministar.


Zahvalio se Francuskoj što već nekoliko godina pruža podršku našoj zemlji na polju reforme javne uprave.


Ružić i Mondoloni su se saglasili da bi dalju saradnju u oblasti stručnog usavršavanja trebalo bazirati na bilateralnim sporazumima o saradnji nadležnih institucija Srbije i Francuske, saopšteno je iz resornog ministarstva.


Oni su dobar osnov za zajedničke aktivnosti i podršku, posebno u oblasti stručnog usavršavanja zaposlenih i saradnje srpske Nacionalne akademije i Nacionalne škole za administraciju Francuske, ocenili su Ružić i Mondoloni.


Ministar je dodao da Srbiju i Francusku vezuje dugogodišnje prijateljstvo koje "nisu mogli da ugroze mnogi izazovi". 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva