:

:

TV Most

clock

Jul 22, 2017   12:05

0

114

Srbiji zlatna, Mikecu srebrna medalja na EP u Bakuu

Srpski strelci su u finalu malokalibarskim pištoljem po prvi put došli do zlatne medalje na evropskim prvenstvima.

"Na sastanku pred takmičenje ekipi pištoljem sam rekao da, kao i na narednim takmičenjima, vrede za medalju, ali i da su sazreli da osvoje zlato. Očekivali smo dvojicu strelaca u finalu, uspeli smo da dodjemo i do još jedne medalje, moramo da budemo zadovoljni", rekao je sportski direktor reprezentacije Srećko Pejović.

S druge strane, u pojedinačnoj konkurenciji Mikec je ostvario rezultat od 226 krugova, dok je prvoplasirani Ukrajinac Pavlo Korostilo izjednačio svetski rekord pošto je ostvario rezultat od 230,5 krugova.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja u pojedinačnoj konkurenciji našao se Lauris Strautmanis iz Letonije sa 208,7 krugova, a četvrti je bio Grgić sa 187,7 krugova.

"Dobro sam počeo, ali ispao sam potom iz ritma, vezao dve 'sedmice'. Medjutim, sredinom finala sam se vratio na dobar put. 'Kliknulo' mi je u glavi da se oslobodim, krenem hrabrije i sa dve jake 'desetke' sam se vratio u igru i do kraja vodio lavovsku borbu u uzbudljivom finalu. Posle dvoboj“ sa Dimitrijem Grgićem napao sam i zlato. Nisam sjajno završio, za razliku od Korostilova, koji je blistao, ali prezadovoljan sam. Kompletirao sam kolekciju. Posle evropskog srebra vazdušnim stigla je i ista medalja malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora", rekao je Mikec posle finala.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva