Vesti
Srbiji potrebni mladi pravnici i pravnice

12:39, 13.09.2017

|

Izvor: RTS

Prvoj generaciji studenata i studentkinja koji su završili jednogodišnju obuku Pravne klinike za zaštitu od diskriminacije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu danas su uručeni sertifikati. Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je da su Srbiji potrebni mladi pravnici i pravnice koji žele da se bave temama iz oblasti ljudskih prava.
Foto RTS
Kako je saopštila institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković je kazala da je Pravna klinika mesto gde oni mogu da steknu neophodno znanje, ali i praktično iskustvo.

"Besplatna pravna pomoć u slučajevima diskriminacije koju pruža Pravna klinika dragocen je servis građanima i građankama", kazala je poverenica i izrazila je uverenje da će saradnja Pravne klinike sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti doprineti boljem razumevanju fenomena diskriminacije, prevenciji i efikasnoj zaštiti.

Na svečanosti su predstavljeni rezultati jednogodišnjeg rada Pravne klinike za zaštitu od diskriminacije, koja je osnovana uz podršku Kancelarije Visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Srbiji.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design