:

:

TV Most

clock

Novembar 02, 2017   12:05

0

216

Srbiji od turizma oko 1,2 milijarde EUR

To je izjavio državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević.

On je novinarima na sastanku turističke zajednice u Privrednoj komori Srbije (84, PKS) rekao da su ove godine visoke stope rasta dolazaka turista u Srbiju i ostvarenih noćenja.

"Do kraja ovog meseca biće sednica Nacionalnog saveta za turizam na kojem će se razgovarati o planovima i predlogu mera za buduće unapređenje razvoja turizma u Srbiji", kazao je Knežević.

Sekretar Udruženja za turizam PKS Tijana Maljković rekla je da je danas organizovan prvi sastanak turističke zajednice, ali da se planira redovno održavanje takvih skupova.

"Planiramo sastanke i s predstavnicima drugih delova turizma kao što su turističke agencije, hoteli, banje i predstavnici onih koji održavaju velike manifestacije i kongrese u zemlji", kazala je Maljkovićeva.

Direktor grupacije hotela koji posluju u okviru MK grupe Nikola Avram rekao je da je potencijal turizma Srbije sve veći i da je "odlično da se skupe svi hotelijeri na jednom mestu i da s državnim predstavnicima prave što bolji ambijent za razvoj turizma".

"Srbija se postavlja na turističku mapu Evrope, ali je sve atraktivnija i gostima iz Amerike i Azije", kazao je Avram.

On je najavio da će MK grupa do kraja godine otvoriti hotel Šeraton u Novom Sadu i preuzeti "jedan od većih" hotela u Beogradu.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva