:

:

TV Most

clock

Mart 06, 2017   12:05

0

114

Srbiji od Svetske banke 640 miliona dolara kredita

Verhejen je u Medoševcu kraj Niša rekao da je Srbiji već odobren kredit od 50 miliona dolara za unapređenje uslova za rano obrazovanje dece.

"Drugi kredit od 400 miliona dolara biće budžetska podrška za reformu u oblasti železnice, EPS-a i Srbijagasa", rekao je Verhejen.

Istakao je da će Svetska banka ove godine odobriti 70 miliona dolara za osnivanje fonda koji će služiti kao osiguranje u slučaju da se dogodi neka velika katastrofa.

"Novac će biti obezbeđen i za podršku u finansijskom sektoru, pre svega kao podrška Poštanskoj štedionici i Dunav osiguranju", izjavio je Verhejen.

Prema njegovim rečima, poslednji u nizu kredita koji će ove godine biti odobren Srbiji biće namenjen podizanju energetske efikanosti javnih zgrada poput škola i bolnica.

Verhejen je rekao da je Svetska banka zadovoljna napretkom reformi u EPS-u.

"Prošle nedelje smo se sastali sa ministrom i videli da se primenjuju mere koje je banka predložila. U julu ćemo ponovo videti šta se u EPS-u događa", rekao je Verheijen.

Podsetio je da je Svetska banka prošle godine sa EPS-om postigla dogovor da se smanji broj zaposlenih, da se primene mere koje se tiču cene struje i da se zatvore nepotrebna postrojenja.

Verhejen, regionalna direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Elen Goldstin i predstavnici "Novak Đoković fondacije" danas su obišli vrtić u Medoševcu čija je rekonstrukcija u toku.

Projektna menadžerka "Novak Đoković fondacije" Gorana Džudža Jakovljević najavila je da će vrtić već narednog meseca početi da radi i u njemu će boraviti 100 mališana.

Fondacija našeg poznatog tenisera izdvojila je 10,7 miliona dinara za adpataciju stare škole u vrtić u Medoševcu.

Kancelarija Svetske banke u Srbiji uz pomoć donatora za istu namenu obezbedila je 1,45 miliona dinara, a grad Niš tri miliona dinara.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva