:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2017   12:05

0

134

Srbija želi još više investitora

- Imao sam više bilateralnih sastanaka sa privrednicima iz različitih zemalja, posebno ruskim, koji su iskazali zainteresovanost za unapređenje saradnje - rekao je on, povodom učešća delegacije Srbije na Svetskom ekonomskom forumu.

Prema njegovim rečima, Srbija je zaintersovana i za zajednička ulaganja i nastupe na trećim tržištima.

- Hoćemo i želimo više nivoe saradnje, počevši od formiranja zajedničkih firmi, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima, a ovaj Forum će nam upravo takve inicijative i doneti - rekao je Knežević.

Podsetio je i da "Srbija i Rusija imaju dobru saradnju" i izrazio uverenje da će ta saradnja bii dodatno unapređena, saopštilo je resorno srpsko ministarstvo.

Istakao da je Forum izuzetno značajan, što se posebno može videti po broju zemalja učesnica i da je "odlična prilika da se Srbija predstavi i pokuša da privuče što više investitora"

Tokom poslednjih 20 godina taj Forum j postao vodeća globalna platforma za predstavnike poslovne zajednice da se razmotre ključne ekonomske probleme sa kojima se suočava Rusija, tržišta u razvoju i svet u celini.

Na Nacionalnom štandu Srbije, predstavlja se oko deset kompanija iz oblasti prehrambene, građevinske, avio industrije, energetike, saobraćaja, telekomunikacija.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva