:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2015   12:05

0

116

Srbija želi Crnu Goru u EU

Dačić je istakao da su Srbi i Crnogorci bratski narodi i poručio da Beograd želi da Crna Gora što pre postane članica Evropske unije.

Uvek se govorilo da smo mi bratski narodi, a zadovoljstvo mi je da istaknem da su u poslednjih nekoliko godina odnosi Srbije i Crne Gore potpuno relaksirani.

Crnoj Gori želimo sve najbolje i da što pre postane članica EU, rekao je Dačić.

Dačić je danas doputovao u službenu posetu Crnoj Gori, gde je, u ulozi predsedavajućeg OEBS, razgovarao s Lukšićem o saradnji te organizacije i Crne Gore.

Dolazak u Podgoricu Dačiću je prva službena poseta otkako je preuzeo predsedavanje OEBS, a posle razgovora sa predstavnicima te organizacije u Crnoj Gori i sa Lukšićem, istakao je zadovoljstvo saradnjom i naglasio da će Srbija za vreme predsedavanja ovom organizacijom dati punu podršku Crnoj Gori.

Naša misija u Crnoj Gori je ukazala da je ostvaren značajan broj zajedničkih projekata, a to je upravo suština njenog postojanja, kazao je Dačić i dodao da sa zadovoljstvom može da konstatuje da će Crnoj Gori biti data puna podrška za ono što je do sada uradila, kao i za ono što tek treba da uradi.

Srbija je kao prioritet za vreme predsedavanja OEBS odredila Zapadni Balkan, odnosno regionalnu saradnju, pa bih zahvalio Crnoj Gori što je potpisala deklaraciju međunarodne komisije za nestala lica, kazao je Dačić.

Lukšić je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da Srbija predsedava OEBS, kao i zbog dobre saradnje Crne Gore i te organizacije.

Crna Gora će pružiti punu podršku srpskom predsedavanju ovom organizacijom, bez obzira što ono dolazi u ne tako lakom trenutku.

U Evropi je mnoštvo izazova, kako na istočnom, tako i na južnom bloku, i u tom kontekstu, verujem da će prioriteti koje je srpsko predsedavanje definisalo biti uspešno, kazao je Lukšić.

On je današnji susret iskoristio i da pozdravi nastavak dijaloga između Beograda i Prištine.

Želim da naglasim našu podršku rezultatu dijaloga Beograda i Prištine.

Verujemo da je to korak napred kada je u pitanju rešavanje problema u regionu, a naša su očekivanja da Srbija što pre počne otvarati pregovaračka poglavlja, poručio je Lukšić.

Izvor: Fonet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva