:

:

TV Most

clock

Maj 14, 2018   12:05

0

165

Srbija zainteresovana za mirnodopsku upotrebu nuklearne energije


Popović je rekao novinarima da je Srbija zainteresovana za mirnodopsku upotrebu nuklearne energije.


Ministar Popović će sutra u ime srpske vlade potpisati sporazum o saradnji sa generalnim direktorom Rosatoma - državne korporacije Rusije za nuklearnu energiju Aleksejem Lihačovim.


"Veoma je značajno što Srbija danas prvi put učestvuje na ovoj velikoj izložbi i konferenciji. Ovde će biti prikazane najnovije inovacije i tehnološka dostignuća u korišćenju atomske i nuklearne energije u mirne svrhe, a pre svega u medicini, poljoprivredi i drugim industrijama, koje mogu da apsorbuju ovo znanje na korist građana i celog društva", rekao je Popović.


Atomekspo, koji se održava od 14. do 16. maja, najveća je izložbena i poslovna platforma za diskusiju o trenutnom stanju nuklearne industrije i postavljanju budućih trendova i održava se jednom godišnje, počevši od 2009. godine u organizaciji Državne korporacije za atomsku energiju ROSATOM.


Učestvuje više od 600 svetskih kompanija i više od 1.500 eksperata u toj oblasti, a akreditovano je više od 400 predstavnika medija.


Učesnicima ATOMEKSPO 2018 će biti pružena prilika da predstave svoj portfolio svetskim liderima nuklearne energije.


Forumu prisustvuju rukovodioci ključnih kompanija koje rade u globalnoj nuklearnoj industriji, vladinim agencijama, međunarodnim i nekomercijalnim organizacijama i vodeći stručnjaci.


Forum uključuje izložbu i konvenciju sa obimnim poslovnim programom koji je usredsređen na plenarne diskusije sa najvišim rukovodstvom i rukovodiocima.


Teme o kojima se diskutuje na panelima i okruglim stolovima obuhvataju najvažnija pitanja u nuklearnoj industriji danas. Vodeće kompanije iz globalne nuklearne industrije i srodnih sektora predstavljaju svoje originalne tehnologije i dizajn na izložbi.


Forum pruža odličnu mogućnost za umrežavanje, uspostavljanje poslovnih kontakata i potpisivanje sporazuma o partnerstvu.


OsIm poslovnih događaja, učesnici Foruma imaju mogućnost da posete nuklearne elektrane i druge objekte nuklearne industrije kroz organizovane tehničke izlete, kao i da uživaju u zabavnom i kulturnom programu.


Glavni medijski centar je olimpijska informativna platforma, u kojoj su tokom 2014. godine, održane 22. Zimske olimpijske igre i 11. Paraolimpijske zimske igre tokom kojih je bilo prisutno više od 8.000 predstavnika medija.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva