:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Februar 23, 2018   12:05

0

173

Srbija za kompromisno rešenje kosovskog problema


Vučić je napomenuo da je za Srbiju prijem u članstvo EU 2025. godine ambiciozan cilj i dodao da će Srbija dati sve od sebe da ispuni sve kriterijume, istovremeno podsećajući da za nju postoji dodatni kriterijum, koji nije postojao za druge zemlje EU, a to je rešavanje problema sa KiM.


"Mi želimo da postigemo kompromis - da li ćemo u tome uspeti, ne zavisi samo od jedne strane, jer je za svaki kompromis potrebna saglasnost i volja najmanje dveju, a ponekad i više strana", ukazao je predsednik Srbije nakon sastanka sa predsednikom Bugarske.


Vučić je posebno zahvalio bugarskom kolegi Radevu što je više puta rekao da je važno je da se glas Srbije čuje.


"Ako neko misli da je rešenje u tome da Srbija sve izgubi a da svi drugi sve dobiju, da budu zadovoljni, a Srbija da bude nezadovoljna i ponižena - mi smatramo da tu rešenja neće biti zato i jesmo za kompromis i zato smo zahvalni predsedniku Radevu što želi da čuje i ideje Srbije i probleme i izazove sa kojima se suočavamo", naglasio je Vučić.


O Kosovu i Metohiji govorio je i predsednik Radev. "Dijalog Beograda i Prištine nema alternativu, istakao je Radev i poručio da "sve strane koje imaju veze s pregovorima" treba pažljivo da analiziraju argumente Srbije u pregovorima".


"Bugarska visoko ocenjuje dijalog. Treba tražiti mirno rešenje za sve probleme", rekao je Radev na konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom Vučićem.


"Taj dijalog nema alternativu. Naravno, Bugarska ima isto tako važnu poziciju. Kada Srbi budu predstavili svoje argumente u pregovorima, te argumente treba pažljivo da analiziraju sve strane koje imaju veze s pregovorima", rekao je predsednik Bugarske, koja trenutno predsedava EU.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva