:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2016   12:05

0

113

Srbija u Davosu ima čime da se pohvali

"Svet nas hvali i više nego sto nam uspehe priznaju u zemlji. Oni to više poštuju. U svetu poštuju ljude koji rade i donose teške odluke, a ne one koji podilaze narodu", primetio je Vučić, poručivši da su pred Srbijom godine dinamičnog razvoja, te da napredak zemlje niko ne može da zaustavi.

Vučić će, kako je ranije najavljeno iz njegovog kabineta, u Davosu boraviti od 20. do 22. januara, gde će prisustvovati nizu skupova svetskih ekonomskih lidera i učestvovati na panelu "Od migracija do integracije".

Tema ovogodišnjeg skupa u Davosu biće i "Kako odgovoriti na humanitarnu krizu" i izazove sa kojima se suočavaju tranzitne zemlje i države prijema migranata.

Na sesiji pod nazivom "Imperativi 2016", svetski lideri sagledaće mogućnosti za definisanje prioriteta za tekuću godinu.

Na skupu svetske ekonomske i poslovne elite koji će, kako su najavili organizatori, biti fokusiran i na "četvrtu industrijsku revoluciju", učestvovaće 2.500 najuspešnijih poslovnih ljudi sveta i više od 40 šefova država i vlada, prenele su agencije.

Među zvanicama će, prema saopštenju WEF-a, biti i britanski premijer Dejvid Kameron, potpredsednik SAD DŽo Bajden, francuski premijer Manuel Vals i novoizabrani kanadski premijer DŽastin Trudo. Najavljeno je i prisustvo predsednika Argentine Maurisija Makrija, izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i grčkog premijera Aleksisa Ciprasa.

Opisujući temu ovogodišsnjeg Davosa "ÄŒetvrta industrijska revolucija", osnivač WEF-a, Klaus Švab, rekao je da se ona odnosi na "fuziju tehnologija u fizičkom, digitalnom i biotehnološkom svetu, što kreira potpuno nove mogućnosti i ima značajan uticaj na političke, socijalne i ekonomske sisteme".

"Svrha ovogodišnjeg zasedanja je da izgradimo zajednički stav o ovoj promeni", navodi se u saopštenju Švaba.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva