:

:

TV Most

clock

Septembar 10, 2017   12:05

0

120

Srbija u četvrtfinalu EP

Srbija će u borbi za polufinale šampionata Evrope igrati protiv Italije. Taj meč je na programu u sredu.

Najefikasniji u redovima Srbije na današnjem meču bili su Ognjen Kuzmić i Bogdan Bogdanović sa po 17 poena, Boban Marjanović i Milan Mačvan su ubacili po 14, dok je Vladimir Lučić postigao 11 poena.

U redovima Madjarske najbolji je bio Zoltan Perl sa 22 poena, dok je Čaba Ferenc utakmicu završio sa 15 poena.

Iako se očekivalo da će Srbija imati lagan posao u današnjem meču, Madjarska je pružila veliki otpor izabranicima Aleksandra Djordjevića.

Košarkaši Srbije su silovito počeli meč i već su sredinom prve deonice, predvodjeni Kuzmićem, stigli do dvocifrene prednosti (16:3). Madjari su u prvih pet minuta utakmice postigli samo tri poena, ali su potom napravili seriju 7:0 i prišli Srbiji na šest poena zaostatka, a potom i četiri poena (18:14).

Srbija je u drugoj četvrtini održavala prednost, ali nikako nije uspevala da napravi veću razliku i već tada prelomi meč.

Na veliki odmor se otišlo sa sedam poena prednosti za izabranike Aleksandra Djordjevića, koji su u trećoj četvrtini postepeno počeli da povećavaju vodjstvo i ono je tri i po minuta pre kraja tog dela igre iznosilo 18 poena.

U poslednju četvrtinu se ušlo rezultatom 69:53 za Srbiju, ali su Madjari vezali tri brze trojke i prišli na samo sedam poena zaostatka. Usledio je tajm-aut Djordjevića nakon kojeg su košarkaši Srbije ponovo vratili dvocifrenu prednost i rutinski priveli meč kraju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva