:

:

TV Most

clock

Jun 29, 2015   12:05

0

181

Srbija sprovodi reforme u cilju razvoja i regiona

On je pozdravio odluku kinesko-danske kompanije „EverRest production“ da izgradi proizvodni pogon u Rumi, koji je juče svečano otvoren uz prisustvo premijera Vučića i ministra privrede Željka Sertića.

„Ovo je dobar korak. Veoma sam zainteresovan za zajedničke projekte sa kinezima u cilju proizvodnje naprednih proizvoda. To će obezbediti puno radnih mesta u zajednici u kojoj je to potrebno“, naglasio je Borg-Hansen.

Danski diplomata je rekao da njegova zemlja prati reforme koje sprovodi srpski premijer i njegov rad u cilju doprinosa razvoju ne samo Srbije već celog regiona.

Govoreći o danskim investicijama Borg-Hansen je ukazao na grinfild investiciju „Kolfas-a“ koji proizvodi industrijske pumpe za izvoz, kao i „Karlsberg“, dodajući da postoji još više manjih investicija iz njegove zemlje u Srbiji.

„Kako Srbija bude napredovala na putu ka EU uveren sam, a to smo videli i na primeru Hrvatske, da će doći do velikog rasta u trgovini i investicijama. To će se sigurno desiti i u Srbiji. Reforme koje predlažemo su neophodne i premijer Vučić to zna“, istakao je on dodajući da su reforme važne ne za EU, već samu Srbiju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva