:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2015   12:05

0

116

Srbija sprema za otvaranje prvih poglavlja



Kako je navedeno u saopštenju, Kuvrer je tom prilikom istakla i podršku Francuske u tom pravcu.

Joksimović i Kuvrer su se složile da evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana predstavlja okvir i za stabilnost i razvoj regiona, složile su se.

Joksimović je u razgovoru sa delegacijom PGP navela da je evropski put Srbije jasan i da Vlada sprovodi sveobuhvatni reformski proces kako bi Srbija postala uređena i funkcionalna država.

Prema njenim rečima, većinska podrška građana evropskom putu Srbije pokazuje da građani kao i vlada imaju evrorealističan pristup procesu koji posmatraju kao dodatan podstrek za ostvarenje privrednog rasta i razvoja u funkciji poboljšanja životnih uslova celokupnog stanovništva i šansu za stabilan razvoj.

Ministarka Joksimović je naglasila i da vlada izjavama i odgovornim ponašanjem daje doprinos stabilnosti i unapređenju saradnje u regionu.

Govoreći o aktuelnom problemu migranata sa kojim se suočavaju države članice EU i države kandidati sagovornici su ocenili da mora da postoji zajednički pristup u rešavanju problema migracija.

Joksimović je dodala da je Srbija konstruktivan partner EU u rešavanju problema i da je do sada pokazala da poštuje EU standarde u domenu politike azila i migracija.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva