:

:

TV Most

Foto: MUP,tanjug

clock

Jul 10, 2018   17:34

0

116

"Srbija regionalni lider u borbi protiv terorizma"


Stefanović je to rekao na sastanku sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Pitom Marokom o bezbednosti u Srbiji i regionu.



Oni su razgovarali o opasnostima od terorizma i nasilnog ekstremizma, saopštio je MUP Srbije.



Maroko je istakao da ceni napore Srbije u ovoj oblasti koja je, kako je naveo, regionalni lider u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.



Stefanović i Maroko su se saglasili da je pitanje regionalne bezbednosti izuzetno važno, kao i da je za njeno očuvanje ključna borba protiv terorizma, čiji je glavni element deradikalizacija.



Stefanović je ponovio i stav da problem iregularnih migracija nijedna zemlja ne može da reši sama i da rešenje za ovaj problem mora biti zajedničko na nivou cele Evrope.



On je istakao da je saradnja srpske policije sa agencijama za sprovodjenje zakona SAD-a na izuzetnom nivou.



Podsetio je i da je tokom 2017. ukupno 170 službenika MUP-a Srbije prošlo obuke na Međunarodnoj akademiji za sprovodjenje zakona ILEA i u Centru za studije bezbednosti Džordž Maršal, kao i da su pripadnici MUP-a prošli obuke koji Program kontrole izvoza i bezbednosti granica Stejt departmenta (EHBS) pruža partnerskim državama u oblasti kontrole državne granice.



Ministar i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD su se dogovorili o nastavku saradnje kroz razmenu informacija i eksperata, koje doprinose većoj bezbednosti dveju zemalja. Oni su istakli i da će nastaviti sa unapređenjem zajedničkih aktivnosti u oblasti bezbednosti.


Izvor: Tanjug,B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva