:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Septembar 21, 2018   14:59

0

160

Srbija pouzdan partner EU


Ministar evropskih integracija zahvalila je na pomoći i podršci koji Belgija daje Srbiji tokom pristupanja EU. Istakla je da je članstvo u EU strateški spoljno-politički interes države i ukazala da su EI najbolji mehanizam unutrašnjeg razvoja i napretka.



Jadranka Joksimović obavestila je sagovornika da smo do sada otvorili 14 poglavlja, od koji su dva privremeno zatvorena, i da bi otvaranje nekih za koja smo tehnički spremni – a tokom austrijskog predsedavanja EU do kraja godine, potvrdilo da Unija vrednuje i aktivnosti u evrointegracijama i jasnu opredeljenost da sprovodimo reforme koje su važan segment sveukupnog razvoja i napretka države i društva.



Ministar je upoznala Kunrada Adama sa želkom Srbije da se kroz stabilnost obezbede saradnja, napredak i mir u regionu. Ona ukazuje na potrebu da i drugi, konkretnim činjenjem, slede primer naše države.



Ambasador Kunrad Adam rekao je da će Beligija pomoći evropski put Srbije. Ocenio je da su rezultati reformi koje Srbija sprovodi u procesu pristupanja vidljivi i da je to primećeno u EU. Pohvalio je transparentan i inkluzivan proces rasprave o ustavnim amandmanima. Pozitivno se odredio prema naporima naše države da obezbedi stabilnost i saradnju u regionu, a koja se pokazala kao partner na koga Unija može ozbiljno da računa, posebno kada je reč o izazovima poput migrantske krize i terorizma.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva