:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2018   20:57

0

265

Srbija posle sedam godina savladala Francusku


Sedam godina su odbojkaši Srbije čekali na pobedu protiv Francuske na nekom velikom takmičenju i konačno su je dočekali. Izabranici Nikole Grbića danas su potvrdili da su u odličnoj formi i da u ovom trenutku mogu da pobede svakoga.Bio je ovo, na neki način, kvalifikacioni meč, jer se znalo da će poraženi tim ostati praktično bez šansi da ode na završni turnir šest najboljih selekcija. To je više uticalo na Francuze, koji su u duel ušli sa bodom manje od našeg tima, što se itekako odrazilo na njihovu igru u petom setu.




U odlučujućem setu Francuska je imala tri meč lopte, a dve je upropastila servis greškama i moglo se naslutiti da će srpski odbojkaši naći način da iskoriste očiglednu nervozu protivnika i da preokrenu rezultat.



Na kraju se to i desilo zahvaljujući izvanrednim napadima neverovatnog Aleksandra Atanasijevića i odličnim servisima Uroša Kovačevića.



Atanasijević je utakmicu završio sa 38 osvojenih poena i ušao u anale, jer je to rekord na jednoj utakmici u istoriji svetskih prvenstava. Vukao je tim od početka do kraja i bez obzira što u ekipnom sportu to nije najpoštenije, nemoguće je ne konstatovati da mu pripadaju najveće zasluge za ovu veliku pobedu.



Upravo zahvaljujući Atanasjeviću imali smo sedam uspešnih napada više, uprkos tome što su sa druge strane mreže bili Stefan Boje i Ervin Ngapet, igrači koji bi svakako našli mesto u prvoj postavi ekipe sveta.



Reprezentacija Srbije nije dobro počela meč i dosta lako je izgubila prvi set, a za konačan ishod ključna je bila završnica drugog seta. Francuska je vodila sa 24:22 i da je povela sa 2:0 naši odbojkaši bi se našli pred nemogućom misijom, ali je usledila fantastična završnica srpskih odbojkaša koji su napravili seriju od 4:0, izjednačili na 1:1 i nagovestili uzbudljivu i dramatičnu završnicu.



Posle velike pobede neće biti vremena za slavlje, jer sutra sledi duel protiv Argentine, koja je bez šansi da prođe u završnicu i u meč će ući potpuno rasterećeno, što će našem timu znatno otežati posao.



U pobedu, ipak, ne treba sumnjati, jer svi u našem timu znaju da nam tri boda praktično garantuju ulazak u borbu za medalje.



Srbija: Atanasijević 38, Kovačević 16, Lisinac 12, Petrić 9, Krsmanović 4, Katić 2, Ivović 1, Jovović 1, Podrašanin 1, Okolić, Luburić, Majstorović, Rosić, Kostić.



Francuska: Boje 34, Ngapet 15, Le Gof 10, Tili 9, Rosar 5, Bizar 3, Činenijeze 2, Tonuti 1, Le Ru 1, Grebenikov, Patri, Linel, Bultor.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva