:

:

TV Most

clock

April 17, 2018   12:05

0

231

Srbija ponovo aktuelna kod francuskih turista

Konferenciji će prisustvovati i francuski mediji, kaže Slađana Novaković, predsednica Udruženja "Ja volim Francusku", a najčitaniji francuski list "Figaro" je proteklog vikenda, kao najavu za predstojeću konferenciju, objavio tekst o lepoti i bogatoj kulturi srpske prestonice koji je pročitalo oko dva miliona ljudi.

"Konferencija pred nama je konferencija koja u Srbiju dovodi 10 velikih francuskih tur operaterskih imena, specijalizovanih ne samo za individualne turističke ponude, već i grupna turistička, poslovna i geo-politička putovanja", rekla je Novaković na skupu povodom najave konferencije 20. aprila.

Statistički podaci pokazuju da, ukazuje Novaković, poseta Francuza našoj zemlji nije bila reprezentativna u poslednjih nekoliko godina, te je prema procenama Republičkog zavoda za statistiku, 2017. godine udeo francuskih turista u Srbiji bio svega dva odsto.

Novaković od konferencije "Srbija kao turistička destinacija" očekuje da će taj procenat već iduće godine biti na zavidnijem nivou.

"Ponovno uspostavljanje snažne turističke saradnje, imaće uticaj na sveukupno poboljšanje odnosa dve zemlje, uključujući ne samo turistički i kulturni segment, već i ekonomske bilateralne odnose", istakala je Novaković.

Govoreći o konferenciji, navodi da će trajati tri dana, a da će za to vreme francuski tur operateri i mediji saznati nešto više o Beogradu, Novom Sadu, Zlatiboru, Vojvodini, Viminacijumu, Vrnjačkoj Banji, ali i posetiti najznačajnije znamenitosti srpske prestonice, Sremskih Karlovaca i Novog Sada, kao i probati srpsku kuhinju i autohtone sorte vina.

Ivana Aleksić, predstavnica Turističke organizacije Beograda, kaže da se Beograd proteklih godina izdvojio kao sjajna siti brejk destinacija u regionu, ali i šire, jer Beograd, kako je podsetila, posećuju i turisti iz Kine, Indije, Turske, Velike Britanije...

Prema njenim rečima, ono što bi francuskim turistima moglo biti zanimljivo jeste Beograd, za koji kaže da je "turistička kapija Srbije", zbog noćnog života i široke gastronomske ponude.

Međutim, dodaje Aleksić, Beograd nije samo grad noćnog provoda i dobre kuhinje, već i grad manifestacija, festivala i bogatog kulturno-umetničkog života, ali i destinacija za sva godišnja doba, jer je za Beograd "uvek pravo vreme".

Na skupu je govorio i prvi sekretar Ambasade Francuske u Srbiji Maksim Reno, koji je istakao četiri potencijala Srbije koje, ističe, može da iskoristi za privlačenje turista.

Kaže da su to pre svega ljudi koji su poznati kao gostoprimljivi, zatim bogata kuhinja, veliki izbor vina i mlečnih proizvoda, ali i planine i banje, kao i kulturni život koji je vidljiv ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu...

"To objašnjava zašto su francuski tur operateri ponovo vratili Beograd i Srbiju u svoju turističku ponudu", zaključio je Reno.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva