:

:

TV Most

clock

Oktobar 01, 2015   12:05

0

127

Srbija pokazala evropsko lice

"Dosta je negativnih komentara o izbegličkoj krizi ;koji dolaze iz evropskih zemalja. Ja nisam došao ovde da kritikujem, niti da tražim novac od EU, naveo je Vučić, prenosi Beta.

Srbija je dosada prihvatila najveći broj izbeglica koja dolaze preko Grčke i Makedonije i potom nastavljaju dalje ka Mađarskoj i Hrvatskoj. Oni prolaze kroz Srbiju, registruju se, pruža im se humanitarna i medicinska pomoć i vrlo brzo napuštaju Srbiju. Mi sa tim ljudima nemamo velikih problema i prema njima se ophodimo humano", rekao je Vučić.

Vučić je poslanicima 47 članica PSSE rekao da Srbija želi da bude deo jedinstvenog evropskog rešenja za izbeglice, kao i da su srpske vlasti spremne da preuzmu veću odgovornost u krizi.

Srpski premijer je naglasio da samo Nemačka i skandinavske zemlje imaju pravo na prigovore, kao i da Srbiji ne predstavlja nikakav problem da se stara o izbeglicama nekoliko dana.

Govoreći o odnosima sa zemljama u regionu Vučić je rekao da Srbija radi sve kako bi održala što bolje odnose sa susedima.

"Imamo dobre odnose da Grčkom i Makedonijom, iako su sve izbeglice završile kod nas. Ne možemo biti zadovoljni ogradom na granici sa Mađarskom, ali imamo dobre odnose i sa njima. Nadamo se da su problemi sa Hrvatskom prevaziđeni i da će se nakon izbora u toj zemlji sve vratiti na staro. Snažno podržavamo što stabilniju BiH", izjavio je Vučić.

Predsednik srpske vlade istakao je da odnosi Beograda i Prištine nisu idealni, ali da uvek može da se razgovara i da se tako reše problemi, dodavši da ne misli da je to danas najveći problem na Balkanu.

"Danas možemo da kažemo da su se lideri Srbije i Albanije sreli, što nije bio slučaj dobrih 70 godina. Planiram da posetim Albaniju i tamo odgledam fudbalski meč između srpske i albanske fudbalske reprezentacije, nadam se da neće biti problema", rekao je Vučić.

U svom govoru poslanicima PSSE premijer je poručio da Srbija ostaje čvrsto posvećena svom evropskom putu i ekonomskim reformama, ali i da nije zadovoljan stanjem u kom se danas nalazi srpsko pravosuđe.

"Mi smo svesni svojih grešaka i radimo najbolje što možemo kako bismo ih prevazišli", izjavio je Vučić koji se obratio se poslanicima PSSE i odgovarao na poslanička pitanja na redovnom plenarnom zasedanju tog tela u Strazburu.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva