:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2017   12:05

0

147

Srbija počasni gost najvećeg ekonomskog foruma u Rusiji

- Tesno prijateljstvo naših naroda i dobre političke odnose želimo da pretvorimo u još bolje ekonomske odnose. Godinama dolazimo na SPIEF i sada nam je ukazana čast već time što smo počasni gost ovogodišnjeg Foruma -rekao je Dačić.

Direktorka Razvojne agencije Srbije Tamara Jurinić, poželela je svima dobrodošlicu u ime RAS-a, poručivši da je Srbiji čast što je dobila priliku da predstavi privredne potencijale Srbije, a nastup je organizovala sa Privrednom komorom Srbije.

- Srbija je jedna od najpovoljnijih investicionih destinacija, a to dokazuju i rezultati u vidu 22 investiciona ugovora koji će u narednom periodu doneti 236 miliona evra investicija i otvoriti 16.000 radnih mesta. Svi rezultati i uspesi kompanija u Srbiji govore o stabilnom poslovnom ambijentu u Srbiji i velikom radu na unapređenju poslovne klime - rekla je ona

Prisutnima je prikazan i kratak promo film, koji je slikovito pokazao šta Srbija može da ponudi investitorima.

Predsednik PKS Marko Čadež primetio je da je to što je Srbija u paviljnu u centru globalnih zbivanja i veoma važno.

„Ovaj forum okuplja privrednike iz celog sveta, što je šansa za uspostavljanje i proširenje privredne saradnje“, rekao je Čadež.

Generalni direktor NIS-a Kiril Turgenjev poručio je da na ovom štandu danas Srbija predstavlja dostignuća svoje privrede, a energetika koju predstavlja NIS je vazan deo privrede.

„Mislim da je NIS najbolji primer saradnje dve zemlje, koje je uzajamno korisno. Gasprom je u Srbiji dobio strateškog partnera, što nam je omogućilo da zauzmemo jedno od vodećih mesta u ovom regionu.

Saradnja Vlade i Gasproma napravila je od NIS-a regionalnog igrača, a NIS nastavlja da se razvija“, rekao je on.

Gasprom je, kako je rekao, posle preuzimanja kontrolnog paketa uložio u NIS više od dve milijarde evra.

Uprkos tome što vremena za naftnu industriju nisu najbolja, zbog pada cene nafte, ova komanija nastavlja sa investicijama.

„Srbija je dobro mesto za investiranje i život“, rekao je on.

Govoreći o forumu koji je okupio oko 6.000 učesnika iz celog sveta, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović istakao je da je SPIEF jedan od najvažnijih i najpriznatijih foruma.

„U brojnim analizama ne možete ništa čuti o BRIKS-u, rezervnom sistemu valuta, glavnoj ekonomskoj utakmici u Aziji. A sve dobre informacije možete dobiti ovde“, rekao je on.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva