:

:

TV Most

clock

April 28, 2018   12:05

0

173

Srbija počasni gost Međunarodnog sajma knjiga u Teheranu


Predstavljanje Srbije na ovoj smotri pisane reče u Iranu organizuje Privredna komora Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, a u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije, Ambasadom Srbije u Teheranu i Kulturnim centrom Irana u Beogradu. 



Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević govoriće na otvaranju Sajma knjiga 1. maja, dok će 2. maja svečano otvoriti "Dane Srbije" i štand Republike Srbije. 



Na nacionalnom štandu Srbije, površine 120 kvadrata, biće predstavljen potencijal kreativne industrije, stvaralaštvo domaćih pisaca - Miloša Crnjanskog, Ive Andrića, Meše Selimovića, Danila Kiša, kao i Vuka Stefanovića Karadžića, Dositeja Obradovića i drugih velikana pisane reči. 



Savremenu srpsku književnost predstavljaće dopisni član SANU i pisac Goran Petrović, pesnik i pripovedač Dejan Aleksić i pisac i novinar Muharem Bazdulj. 



Posetiocima će biti na raspolaganju brošure o kreativnoj industriji Srbije i promotivni materijal, pripremljen radi predstavljanja mogućnosti za investicije. 



U okviru sajamskog nastupa, u saradnji sa Filmskim centrom Srbije, a u susret avgustovskoj manifestaciji "Nedelja srpskog filma", 2. maja biće organizovana projekcija filma "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića, dok je nastup Slobodana Trkulje i ansambla "Balkanopolis" planiran za 1. i 2. maj. 



Organizacija i tehnička realizacija nacionalnog štanda Republike Srbije u Teheranu poverena je Udruženju za kreativnu industriju Privredne komore Srbije, a programski organizator je Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković". 



Međunarodni sajam knjiga u Teheranu je najznačajniji kulturni događaj u Iranu, na kojem učestvuje, u proseku, oko 2.500 domaćih i 600 stranih izdavača.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva