:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2015   12:05

0

145

Srbija očekuje dobar izveštaj Svetske banke

Očekujemo dobar izveštaj Svetske banke, ali to nije kraj jer ima dosta toga da se uradi da više ne budemo poslednji na toj listi, pod nazivom "Doing business", rekla je Mihajlović novinarima posle sednice Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na listi Svetske banke.

Ona je podsetila da je Vlada prošle godine formirala radnu grupu za pobolšanje položaja Srbije na toj listi, dodajući da je to prvi put da je vlada sistemski pristupila tom problemu i podnela Svetskoj banci izveštaj o napretku u reformama.

Vlada Srbije je podnela Svetskoj banci sve što je urađeno radi poboljšanja privredne klime i stvaranja ambijenta za investicije, dodala je Mihajlović.

Srbija je u mnogim oblastima na vrlo lošim pozicijama, navela je ona i podsetila da su uloženi napori da se u oblastima dobijanja građevinskih dozvola i elektronsko plaćanje poreza poboljša stanje.

Ona je kao još jedan ozbiljan problem navela izvršenje ugovora.

Prema njenim rečima, na sednici je usvojen izveštaj o radu grupe i odluka da se izradi akcioni plan radi dobijanja još bolje pozicije u izveštaju iduće godine.

Akcioni plan treba da bude gotov do sredine avgusta i u njemu se definiše šta tačno treba da se dalje radi, izjavila je Mihajlović i dodala da treba institucionalno definisati i šta jeste, a šta nije moguće u pogledu investicione klime na lokalnom nivou, jer, po njenim rečima, lokalne samouprave nisu svesne da odbijaju investitore ako ne obezbede povoljne uslove za njih.

Izvor: FoNet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva