:

:

TV Most

clock

Decembar 22, 2015   12:05

0

161

Srbija mora da bude solidarna sa svojim narodom

Pozdravljajući decu iz jedne od najvećih i najugroženijih srpskih enklava, koja su često izložena traumama zbog provokacija albanskih ekstremista, Đurić je rekao da čitava Srbija mora da bude solidarna sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Kancelarije.

"Svima će nam doći bolji dani kada budemo solidarniji sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Naša svakodnevna lozinka treba da bude solidarnost i briga za drugog", rekao je Đurić, koji je u društvu dece obišao ski-staze na Staroj Planini.

Đurić je istakao da naredne godine treba da budu obeležene pre svega brigom za najmlađe.

"Najveći protivnik budućnosti Srbije je bela kuga i jedini način da se sa tim izborimo jeste da nam deca budu na prvom mestu", poručio je Đurić.

Petodnevni boravak petnaest učenika petog i šestog razreda Osnovne škole „Janko Jovićević“ iz Goraždevca i njihovih razrednih starešina na Staroj Planini organizovala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa opštinom Knjaževac.

Deca iz Goraždevca će se narednih dana upoznati sa lepotama ovog dela jugoistočne Srbije i obići Babin Zub, jedan od vrhova planinskog masiva Stara Planina, koji se nalazi na 1785 metara nadmorske visine, i Zavojsko jezero.

Takođe, tokom boravka na Staroj Planini planirano je učešće dece u organizovanim pešačkim turama i uživanje u zimskim sportovima.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva