Vesti
Srbija mala za bilo kakve neravnoteže sa velikim silama

10:18, 17.07.2017

|

Izvor: Tanjug

Srbija je suviše mala država da bi sebi mogla da dozvoli bilo kakvu neravnotežu u odnosima sa velikim silima, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.
Foto Tanjug
"Mislim da to svaka velika sila i razume, mislim da su nama jednako važni i Rusija i Kina i Amerika i EU i za sada mi se čini da je naša politika u tom smislu vrlo jasna i važno je da smo mi otvoreni partneri, odnosno partneri sa svim državama", rekla je Mihajlović, odgovarajući na pitanja novinara da li se na Srbiju vrše pritisci u spoljnoj politici na relaciji Rusija-SAD-EU.

Kako kaže, kod nas nema "uvijenih, niti nekakvih drugačijih misli, mi idemo ka EU, ali nema ni jednog razloga da nemamo sporazume i da ne razvijamo odnose sa Rusijom i drugim državama".

"Isto tako nema ni jednog razloga da ne pravimo dobar ambijent i da nema mnogo američkih kompanija u Srbiji. Ne samo da nema razloga, već mi i radimo na tome, evo bili smo sad u Trstu i povezujemo Srbiju i region sa svim zemljama EU", istakla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da Srbija korak po korak usaglašava svoju politiku i podsetila da je u prethodnom periodu bila primetna velika aktivnost bivšeg premijera i sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića na tom polju.

"Mislim da je to za nas samo velika korist, a nikako šteta", naglasila je ona.

Mihajlović je dodala da se kroz projekte koje Srbija realizuje vide odnosi i naše zemlje prema Rusiji i naše zemlje prema SAD, kao i EU.

"U jednom trenutku u pitanju ste rekli -da se natera Srbija da krene ka EU-, da budemo potpuno jasni, Srbija jeste vojno neutralna, ali Srbija nije politički neutralna, pošto se naša zemlja opredelila da ide u EU i poštuje evropske standarde. Sve što radimo u svakom resoru jeste upravo dostizanje evropskih standarda", naglasila je Mihajlović.

Ona je dodala da se i železnički projekti koji se rade zajedno sa Rusijom sprovode u skladu sa evropskim standardima.<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design