:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2018   12:28

0

188

"Srbija ima najviše projekata i investicija sa Kinom"


To je u Sofiji izjavio ministar energetike Srbije Aleksandar Antić.



On je istakao da Srbija ima najviše investicija i ugovora sa Kinom.



Kako je rekao, delegacija Srbija na čelu sa premijerkom Anom Brnabić je na samitu uspešno promovisala započete projekte i ušla u nove.



"Posle svakog samita smo bogatiji ili za novi projekat, investiciju ili novu saradmju između naših kompanija. Mislim da je ovaj samit obeležen, pre svega, potpisivanjem komercijalnog ugovora za rekonstrukciju i modernizaciju pruge između Novog Sada i granice sa Mađarskom, što je u finansijskom i suštinskom smislu najznačajniji ugovor".



Naglasio je da je komercijalni ugovor za tu deonicu brze pruge Beograd - Budimpešta od izuzetnog značaja za Srbiju.



"Potpisali smo i memorandum kojim definisemo naše odnose i buduću bilateralnu saradnju sa Kinom u sklopu mehanizama Pojas i put, pre svega, sagladavajući da ta platforma koju je lansirao kineskim predsednik Si Đinping je nešto što će u narednim godinama imati daleko veći uticaj i zato verujemo da je dobro što Srbija i po tom pitaju sa kineskim partnerima uzima aktivnu ulogu", naveo je Antić.



On je poručio da će Srbija nastaviti aktivnu ulogu prema našim partnerima iuz Kine i dodao da duboko veruje da će to našoj zemlji doneti nove investicije i infrastrukturne porojekte.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva