:

:

TV Most

clock

Septembar 08, 2017   12:05

0

117

Srbija i Norveška zajedno u borbi protiv sive ekonomije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objasnio je da projekat nije vremenski ograničen, te da se najveći rezultati očekuju u budućnosti.

"Cilj je da zajedničkim radom probamo da u Srbiji iskorenimo sivu ekonomiju i rad na crno. Nadam se da će inspektori svojim zajedničkim radom uspeti u tome, jer je u interesu svih građana Srbije, radnika, poslodavaca i stranih investitora da siva ekonomija ne posotoji", naveo je Đorđević.

Ministar je dodao da su podršku za projekat dali i Unija poslodavaca i sindikati radnika.

"Cela akcija pružiće bolje uslove za investitore, jer oni žele da investiraju u zemlju gde svi plaćaju porez i gde je konkurencija lojalna. Srbija je u prošloj godini bila lider u kreiranju novih radnih mesta i ja očekujem da sa ovom merom i u narednim godinama zadrži tu poziciju", naglasio je Đorđević.

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković rekla je da od potpisivanja sporazuma očekuje unapređenje u razmeni informacija.

"Bliska saradnja Poreske uprave sa svim drugim državnim institucijama od velikog je značaja za borbu protiv sive ekonomije, jer ova borba može biti uspešna samo ako sve institucije deluju zajedno", rekla je Markovićeva.

Ambasador Norveške u Srbiji, Arne Sanes Bjornstad istakao je da je inspekcijska kontrola ključna kada je u pitanju primena zakona.

"Siva ekonomija ugrožava svakog od nas, oduzima prava radnicima, prihod državi, a donosi benefite onima koji krše zakon. Ova inicijativa će dopirneti poštovanju zakona, stvaranju boljih uslova za radnike i naravno prilivima u budžet Srbije koji će moći da se iskoriste za dobrobit svih građana", rekao je Sanes Bjornstad.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva