Vesti
Srbija i Indonezija - veliki potencijal za ekonomsku saradnju

14:35, 11.08.2017

|

Izvor: RTS

Srbija i Indonezija imaju veliki potencijal da unaprede ekonomsku saradnju, a Srbija je Indoneziji posebno zahvalna na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu, konstatovano je na sastanku ministra spoljnih poslova Ivice Dačića sa delegacijom indonežanskog Parlamenta.
Foto Tanjug
Dačić je u razgovoru s delegacijom koju predvodi potpredsednik Komisije parlamenta Indonezije Asril Hamzah Tanđung izrazio zahvalnost na podršci te zemlje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, kao i na pozitivnom stavu Indonezije u vezi sa interesovanjem Srbije za saradnju sa Zajednicom zemalja Jugoistočne Azije (ASEAN), saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Sagovornici su ocenili da postoje značajni potencijali za unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje i izrazili zadovoljstvo povodom dosadašnjih uspešnih indonežanskih investicija u Srbiju, poput fabrike Indofud i kompanije Etira, uz očekivanje dolaska novih kompanija iz te zemlje.

Članovi delegacije Parlamenta Indonezije razgovarali su danas i sa potpredsenikom Skupštine Srbije Đorđem Milićevićem koji je ocenio da postoje dobri međuverski odnosi, dobra parlamentarna, ekonomska i saradnja u oblasti kulture u okiru koje Indonezija stipendira 10 srpskih studenata.

Potpredsednik Komisije parlamenta Indonezije ocenio je da je Srbija "veliki prijatelj" te zemlje kao i da je bilateralna saradnja veoma dobra, ali i da ima tendencija za izgradnju još boljih odnosa.

Delegacija komisije parlamenta Indonezije, koja je nadležna za pitanja spoljne politike, bezbednosti i informisanja, boravi u Srbiji na potiv predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design