:

:

TV Most

Foto: A. Stanković

clock

April 29, 2018   12:05

0

116

"Srbija i CG da koriste blizinu - obostrani interes"

Trebala bi da se koristi komplementarnosti naših ekonomija, poručuje potpredsednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog ravoja Milutin Simović.
 
"Svakako da je privredna saradnja slika i ogledalo ukupnih međunardžavnih odnosa Crnge Gore i Srbije i siguran sam da sa zadovoljstvom možemo, sa jedne i sa druge strane, da kažemo da odnosi idu uzlanom linijom", rekao je Simović Tanjugu. 
 
Naveo je da odnosi dve zemlje mogu da se okarakterišu kao veoma dobri, korektni i prijateljski, kao i da privredna saradnja pokazuje trendove rasta. 
 
"Siguran sam da i u narednom periodu treba da budemo upućeni jedni na druge i koristimo ono što je komplemnetarnost naših ekonomija. Da koristimo blizinu tržišta i međusobno razumevanje i tradiciju, kao i ono što je od obostranog interesa", poručio je. 
 
Simović ističe da je veoma važno da ekonomska saradnja bude dvosmerna i usmerena na dobrobit naših kompanija i građana. 
 
On je, takođe, rekao da podržava inicijativu za formiranje zajedničkog tržišta u regionu, koju je ranije pokrenula Srbija. 
 
Istakao je da se Crna Gora i Srbija, kao i ceo region pripremaju za članstvo u EU i tome posebno doprinose već potpisani sporazumi, na primer CEFT-a, "koji su predvorje EU". 
 
"Ja sam jedan od onih koji smatraju da se kroz realizaciju tih sporazuma i regionalnu saradnju zajednički spremamo za evropski šampionat. Spremamo se za ta buduća vremena kada će Srbija i CG, kao i ceo region, biti deo porodice evropskih naroda", naveo je Simović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva