Vesti
"Srbija i Azerbejdžan za dalje unapređenje saradnje"

13:38, 07.12.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Priprema predstojeće posete srpske delegacije, predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem, Azerbejdžanu, koja se planira za 2018. godinu, kao i nastavak izgradnje Obilaznice oko Beograda bile su teme današnjeg sastanka ministarke Zorane Mihajlović i azerbejdžanskog ambasadora Eldara Hasanova.
Foto: Tanjug


Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ambasador Azerbejdžana u Srbiji razgovarali su o saradnji dve zemlje na realizaciji infrastrukturnih projekata.
Ambasador Hasanov je čestitao Mihajlovićevoj na uspesima Vlade Srbije i dodao da se nada daljem unapređenju saradnje.Mihajlovićeva je ocenila da je Srbija veoma zadovoljna saradnjom sa azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt", koja je izgradila auto-put od Ljiga do Preljine, dužine 40,36 kilometara, ističući da je to primer uspešno realizovanog projekta."Nadamo se daljem unapređenju naših odnosa i novim zajedničkim projektima", rekla je Mihajlovićeva.Na sastanku je razgovarano i o nastavku izgradnje Obilaznice oko Beograda, projekta za koji je sredinom 2016. potpisan Memorandum o razumevanju sa konzorcijumom kompanija "Sinohidro" iz Kine i "Azvirt".Jedna od tema razgovora bila je i priprema predstojeće posete srpske delegacije, predvođene presednikom Srbije Aleksandrom Vučićem Azerbejdžanu, koja se planira za 2018. godinu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design