:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 16, 2015   12:05

0

178

Srbija favorit za pristupanje EU posle 2019.

Bogovič je na Junskom samitu Srpske asocijacije menadžera podsetio da je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao da nijedna zemlja ne može ući u EU do kraja 2019. godine, a da su u najužem krugu posle tog datuma na zapadnom Balkanu Srbija i Crna Gora.

On je naveo da je Srbija u prethodne dve godine uradila veliki posao u reformi poslovnog ambijenta i zakonodavstva, ali i za poboljšanje odnosa u regionu.

“Svi parlamentarci koji prate Srbiju u Evropskom parlamentu saglasni su da bi Srbija ove godine trebalo da otvori prva poglavlja”, rekao je on i čestitao vladi na do sad sprovedenim reformama.

Prema njegovim rečima, ne mogu sve zemlje zapadnog Balkana istovremno ući u EU, navodeći da su Srbija i Crna Gora u prednosti.

Bogovič je rekao i da su sredstva koje Srbija dobija iz pretpristupnih programa EU mala, navodeći da Srbija do 2020. iz tih fondova ima 1,5 milijade evra, a da je, na primer, Slovenija u periodu od 2007. do 2013, godine uložila tri, a dobila šest milijardi evra.

Srpska asocijacija menadžera organizovala je večeras tradicionalne Junske susrete, a ove godine tema su evropske integracije.

Gostima su se obratiti poslanik Evropskog parlamenta Franc Bogovič, predsednik SAM Milan Petrović, izvršna direktorka Jelena Bulatović.

Među prisutnima su bili predsednik MK grupe Miodrag Kostić, izvršna direktorka Američke privredne komore Maja Piščević, predsednik upravnog odbora Sosijete Ženeral banke Goran Pitić, direktor Predstavništva Atlantik grupe u Srbiji Vladimir ÄŒupić i drugi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva