:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2017   12:05

0

119

"Srbi na Kosovu pokazali da vode računa o nacionalnim interesima"

Ivica Dačić je na obeležavanju 180 godina uspostavljanja diplomatkih odnosa sa Velikom Britanijom u Kragujevcu izjavio da je Srpska lista na Kosovu i Metohiji apsolutni pobednik među srpskim kandidatima.

"To je od velikog značaja za budućnost Srba na Kosovu i dijaloga. Naravno, tako imamo šanse da zaštitimo naše nacionalne i državne interese. Mi smo više puta govorili da ne gledamo pozitivno na to što su ekstremne stranke na Kosovu i Metohiji dobile najveći broj glasova i to oni koji su svojim izjavama protiv Srba, najradikalniji. To svakako neće poboljašti atmosferu niti podstaći dijalog", rekao je Dačić.

Istakao je da je Srbija konstruktivna i da želi da nastavi sa dijalogom.

"Smatramo da je na redu sprovođenje onoga što smo potpisali pre četiri godine, a to je Brisleski sporazum. Osnovni deo tog sporazuma je zajednica kosovski opština", rekao je vršilac dužnosti premijera Srbije i ministar spoljnih poslova.

Istakao je da su Srbi na Kosovu i Metohiji uprkos bojnim zastrašivanjima pokazali da su ponosan i hrabar narod.

"I pored velikih pritisaka, zastrašivanja i raznih nepristojnih ponuda za neke Srbe sa Kosova i Metohije, Srbi su pokazali da smo mi jedan ponosan narod koji vodi računa o državnim i nacionalnim interesima, naveo je Dačić."

Ocenio je da je rano govoriti kako će teći pregovori sa Ramušom Haradnijem jer se ne zna u kom formatu će se odvijati pregovori.

"To nije dobro za atmosferu i politiku na Kosovu i Metohiji jer znate šta Srbija misli o Haradinaju i zašta ga tereti. Mislim da to neće biti prijatno ni za evropske zvaničnike", zaključio je vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Srbije .
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva