:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2018   12:05

0

135

Srbi moraju da ostanu i opstanu na KiM, gde su oduvek živeli


"Srbi moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima na Kosovu i Metohiji. Ne sme da nas bude manje na teritoriji na kojoj smo uvek živeli i borićemo se na sve načine da ostanemo i opstanemo" poručio je predsednik Vučić velikom broju okupljenih gradjana Kosova i Metohije u manastiru Banjska.



Predsednik Srbije naglasio je da je došao i da razgovara o bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji jer, kako je rekao, ljudi su više nego uznemireni zbog ubistva Olivera Ivanovića.



On je dodao da je vrlo bitno da se zna koji organi obezbedjuju bezbednost Srbima na KiM i na koji način će istraga ubistva Ivanovića biti sprovedena.



"Sačekaćeom konačne rezultate istrage  i da li će istraga dovesti do počinilaca.  Ako se to ne desi biće nam sve jasno", rekao je Vučić..



Vučić je rekao da je bitno pronaći moduse koji će bezbednost Srba na KiM učiniti "jasnijim".



On je podsetio da je država Srbija uložila 250 miliona dinara i da će nastaviti da ulaže u projekte koji se realizuju na teritoriji KiM.



"Mnogo toga je učinjeno u manastiru Banjska. Život se vratio ovde i ne bi smo se postideli ni pred Milutinom", poručio je Vučić.



On je dodao da je u planu potpuna realizacija projekta "Sunčana dolina" kojim će se stambeno obezbediti od 1200 do 1500 ljudi.



 Albancima je poručio da "neretko imamo različite interese ali Srbija će dati sve od sebe da sačuva mir i učiniće sve da se reše višedecenijske razmirice  da obezbedimo trajnost tog mira i sigurnost za svaku srpsku i svaku albansku porodicu", a srpskom narodu na KiM se zahvalio na čvrstini, postojanosti i hraborsti da čuvaju svoja ognjišta i svoju zemlju.



Predsednika Vučića u manastiru Banjska dočekao je vladika raško prizrenski i kosovsko metohijski Teodosije.



"Poseta predsednika Vučića za sve nas na Kosovu i Metohiji  je veoma značajna. Mi koji danas živimo  na ovim prostorima teškim životom, ne možemo da opstanemo bez države Srbije. Potrebno je da imamo snage, hrabrosti i strpljenja ali jedino uz svesrdnu pomoć države moći ćemo da istrajemo. Kao i dosad", rekao je Teodosije..



Teodosije je podsetio da se manastir Banjska  obnavlja poslednjih nekoliko godina uspešno a posebno prilogom predsednika Vučića nakon čega su se uključili i drugi.



"To nam daje nadu da i u ovo teško vreme možemo da obnovimo svetinje i učvrstimo naše prisustvo na Kosovu i Metohiji", zaključio je Teodosije.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva