:

:

TV Most

clock

Novembar 23, 2017   12:05

0

190

Sputnjik: Kondoliza Rajs specijalni izaslanik SAD za Balkan?


Navodi se da je "insistiranje Kosova na učešću Amerike u dijalogu između Beograda i Prištine samo vrh ledenog brega u planovima koje SAD ima za Zapadni Balkan" i da je "u središtu priče ne samo uključivanje Amerike u briselske pregovore, već i oživljavanje i instalacija ideje, koja je pre nekoliko godina potekla iz Vašingtona, o imenovanju njihovog specijalnog izaslanika za Balkan".



Prema saznanjima Sputnjika, sada je "glavni kandidat za tu poziciju Kondoliza Rajs", a izvor navodi da je "cilj jasan: američka 'kontrola' Rusije putem njihove 'čvrste ruke' na Kosovu i u Bosni i Hercegovini, a sve preko leđa Srbije".



Ovaj izvor je izneo tvrdnju da "Amerika ne želi da se meša direktno u pregovore" i da je "njen cilj da faktički nadgleda završni proces u vezi sa Kosovom, ali i da reši pitanje BiH, pre svega zbog političkih procesa u Republici Srpskoj".



"Izbor Kondolize Rajs za novog 'igrača' za Balkan zadovoljio bi i demokrate i republikance u Americi, a dodatni poen joj je to što važi i za dobrog poznavaoca Rusije", ocenio je sagovornik Sputnjika.



 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva