:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2017   12:05

0

116

SPS "širi" kabinet Ane Brnabić

Gotovo je izvesno da će biti formiran jedan novi resor - Ministarstvo ekologije, a da želja socijalista da njihov kadar bude na čelu ovog ministarstva, koju je Ivica Dačić u nedelju i javno saopštio, nije sporna ni za predsednika Aleksandra Vučića potvrdio je on sam danas, nakon sastanka sa predstavnicima svoje partije .

Na pitanje novinara da prokomentariše to što Socijalistička partija Srbije "traži" četiri plus jedno mesto u Vladi Srbije, predsednik je odgovorio: "Verujem da će sve biti u redu".

Kako se čulo posle njegovog sastanka sa poslanicima SNS u parlamentu, ima naprednjaka koji nisu saglasni da socijalistima treba dati značajnije mesto u vladi, ali će poštovati procenu i odluku svog lidera.

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS, danas je izjavio da "će poslanička grupa SNS potpuno jedinstveno, jednoglasno, punim srcem glasati za izbor Ane Brnabić i njenog kabineta", jer smatra da je to u najboljem interesu Srbije".

On je dodao da je sastanak u sedištu stranke bio sadržajan, da su se čula brojna mišljenja, da su poslanici "izneli u diskusiji različita shvatanja i viđenja političke situacije, i mišljenja o budućoj predsednici vlade", ali da će izbor Ane Brnabić omogućiti nastavak pozitivnih, pre svega ekonomskih i finansijskih, trendova i da će omogućiti bolji život građanima Srbije u narednom periodu.

Za sada je izvesno da će Branko Ružić zauzeti mesto Ane Brnabić u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Ukoliko se formira Ministarstvo ekologije, na njegovom čelzu će najverovatnije biti Goran Trivan.

Da li će biti drugih promena u sastavu sadašnje vlade, pogotovo personalnih u ovom trenutku nije poznato.

Niko o tome ne govori, nema spekulacija medija, a ni neko od eventualno zainteresovanih, ako ih ima, nije javno obelodanio svoje želje i ambicije.

Socijalisti u sadašnjoj vladi drže resore spoljnih poslova (Ivica Dačić), rudarstva i energetike (Aleksandar Antić), a Slavica Đukić Dejanović je ministar bez portfelja.

Konačna rešenja će biti poznata sledećih dana.

Martinović je danas rekao da će u subotu početi sednica skupštine na kojoj će se razmatrati izmene Zakona o ministarstvima, da će se u ponedeljak nakon rasprave o amandmanima o tome glasati, da bi u sredu i četvrtak na dnevnom redu bio izbor vlade. Tako bi vlada bila formirana u zakonskom roku, do 30. juna.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva