:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2015   12:05

0

139

Spreman sam da posetim mesta stradanja Srba

On je, međutim, povodom masakra u Srebrenici ocenio da su pojedinačni zločini nad Srbima neuporedivi s pokušajem iskorenjivanja Bošnjaka.

"Početkom svog prvog mandata 2010. u jednom intervjuu izrazio sam žaljenje za sve zločine koje je Armija Republike Bosne i Hercegovine počinila prema Srbima. Izrazio sam saučešće i uputio izvinjenje. Nakon te izjave bio sam izložen snažnom medijskom pritisku u BiH. Takvo saučešće upućujem ponovo i spreman sam da odem na svako mesto stradanja Srba u Bosni i Hercegovini", rekao je Izetbegović.

On je u intervjuu listu "Danas", odgovarajući na pitanje zbog čega niko do sada nije osuđen zbog stravičnih zločina nad Srbima u selima Podravanje, Brežani, Zalazje, Obadi, Andrići i Kravice, odgovorio da je pre par meseci pokrenuo inicijativu za obilazak mesta stradanja svih naroda u BiH i da će ona uskoro biti realizovana.

Izetbegović je, govoreći o dolasku Aleksandra Vučića 11. jula u Srebrenicu, rekao da je ta odluka na premijeru Srbije i ocenio da Vučić nije inicirao hapšenje Nasera Orića, već da ga je taj događaj iznenadio i "ugrozio njegovu dobru nameru da popravlja odnose".

Izetbegović je kazao i da ne razume zašto je za srpski parlament važno da ne prizna da se, kako smatra, u Srebrenici dogodio genocid i dodao da ne očekuje da Milorad Dodik zatraži u UN veto od Rusije po tom pitanju, jer je ta zemlja priznala genocid u Srebrenici.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva