:

:

TV Most

clock

Avgust 27, 2015   12:05

0

118

Sporazumi značajan korak u približavanju Srbije EU

Kif je novinarima u pauzi konferencije "Razvoj preduzetničkog učenja u Srbiji", rekao da je potpisivanje četiri sporazuma značajan korak u pravcu povećanja stabilnosti i bezbednosti na Balkanu, poboljšavanja odnosa Beograda i Prištine, kao i značajan korak u pravcu pridruživanja Srbije EU.

"Želim da čestitam premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, kosovskom premijeru Isi Mustafi i visokoj predstavnici EU Frederiki Mogerini na velikom uspehu u Briselu ove nedelje", rekao je Kif.

Dodao je da je veoma zadovoljan što će biti u prilici da radi sa predstavnicima Vlade Srbije i institucijama Srbije na veoma važnom poslu reformi i pridruživanju Srbije EU.

Upitan o prilivu izbeglica, Kif je rekao da Vlada Srbije rešava problem velikog broja migranata na human i evropski način, dodajući da taj problem nije samo problem Srbije i Balkana, već cele Evrope i da se diskutuje o mogućim rešenjima.

Navodeći da je bio veoma impresioniran velikodušnim i toplim prijemom migranata u Srbiji, Kif je izrazio zadovoljstvo što je juče Evropska komoisija odobrila još 1,5 miliona evra pomoći Srbiji, jer je problem migranata zajednički problem.

Odgovarajući na pitanje novinara kako rešiti taj problem na nivou Evrope i kakav je stav Velike Britanije, Kif je rekao da se sada o tome diskutuje i da je to jedna od tema na samitu zemalja zapadnog Balkana u Beču.

"Što se tiče situacije danas u Srbiji, vidimo da je to teška situacija, vidimo da je reakcija stanovništva Srbije veoma humanitarna i vidimo da Vlada Srbije radi na veoma odgovoran način", rekao je Kif.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva