Vesti
Sporazum tri kompanije zbog akcija "Energoprojekta"

11:56, 16.06.2017

|

Izvor: RTS

Kompanije "Napred razvoj", "Jopag AG" i "Montinvest propertis" su potpisale sporazum kojim se obavezuju da će zajednički delovati kada je reč o davanju ponude za preuzimanje akcija "Energoprojekt holdinga".
Te kompanije su u saopštenju istovremeno optužile rukovodstvo "Energoprojekta" da im "ugrožava pravo da celishodno zaštite svoj interes".

Sporazum je, kako je navedeno u saopštenju, potpisan juče na inicijativu "Montinvest propertis" a.d. Beograd, a potpisnici su jednoglasno konstatovali da im nije omogućen transparentan uvid u poslovanje društva.

Zato, kako dodaju, nisu u mogućnosti da obezbede učešće u organima upravljanja, jer im je time ugroženo pravo da na celishodan način zaštite svoje interese kao akcionari sa 35,18 odsto učešća u kapitalu emitenta ("Energoprojekt").

U saopštenju za medije potpisnika sporazuma, optužen je aktuelni generalni direktor "Energoprojekta" Vladimir Milovanović da protiv firmi "Napred razvoj", "Jopag AG" i "Montinvest propertis" vodi "orkestriranu medijsku kampanju".

Potpisnici ocenjuju da su izjave Milovanovića za štampane medije u Srbiji neodmerene, te da nanose štetu i narušavaju ugled kako "Energoprojekt holdingu" a.d. emitentu akcija, tako i investitorima "Napred razvoj" a.d., "Jopag AG " i "Montinvest Propertis " d.o.o. u zemlji i inostranstvu.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design