:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2017   12:05

0

205

Sporazum tri kompanije zbog akcija "Energoprojekta"

Te kompanije su u saopštenju istovremeno optužile rukovodstvo "Energoprojekta" da im "ugrožava pravo da celishodno zaštite svoj interes".

Sporazum je, kako je navedeno u saopštenju, potpisan juče na inicijativu "Montinvest propertis" a.d. Beograd, a potpisnici su jednoglasno konstatovali da im nije omogućen transparentan uvid u poslovanje društva.

Zato, kako dodaju, nisu u mogućnosti da obezbede učešće u organima upravljanja, jer im je time ugroženo pravo da na celishodan način zaštite svoje interese kao akcionari sa 35,18 odsto učešća u kapitalu emitenta (84, "Energoprojekt").

U saopštenju za medije potpisnika sporazuma, optužen je aktuelni generalni direktor "Energoprojekta" Vladimir Milovanović da protiv firmi "Napred razvoj", "Jopag AG" i "Montinvest propertis" vodi "orkestriranu medijsku kampanju".

Potpisnici ocenjuju da su izjave Milovanovića za štampane medije u Srbiji neodmerene, te da nanose štetu i narušavaju ugled kako "Energoprojekt holdingu" a.d. emitentu akcija, tako i investitorima "Napred razvoj" a.d., "Jopag AG " i "Montinvest Propertis " d.o.o. u zemlji i inostranstvu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva