:

:

TV Most

clock

Februar 10, 2015   12:05

0

134

Sporazum predstavlja korak napred

Izuzetno je važno da je taj sporazum prihvaćen od svih strana i da je ostvaren pomak, rekla je Joksimović u Jutarnjem programu TV Pink.

Direktorka Centra za spoljnu politiku je rekla da je pravosuđe ostalo jedno od otvorenih pitanja, kako bi se "sever Kosova i Srbi integrisali u pravosudni sistem".

Joksimović smatra da je reč o "koraku napred u kojem će naprosto Srbiju kao pregovarača posmatrati kao nekog ko ima dobru političku volju da se ovaj proces kreće u pozitivnom pravcu".

Ona je istakla da je "za sve tri strane izuzetno važno da se posle više od 10 meseci ponovo otvorio pregovarački proces između Beograda i Prištine" i dodala da je "za Srbiju to ključni preduslov za dalji napredak u evropskim integracijama".

Direktorka Centra za spoljnu politiku je ocenila da je pitanje normalizacije odnosa između Beograda i Prištine važno za sve učesnike u pregovaračkom procesu.

Implementacija Briselskog sporazuma zahteva političku podršku svih strana u pregovaračkom procesu i sada se konačno otvara prostor za dalje razgovore i postizanje rezultata, dodala je Joksimović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva