:

:

TV Most

clock

Avgust 26, 2015   12:05

0

114

Sporazum o ZSO u korist srpske zajednice

"Veoma sam zadovoljan kvalitetom sporazuma koji je postignut sa puno napora i diplomatske borbe, ovo je kvalitetan sporazum donet u korist srpske zajednice, iako ga je Priština dugo izbegavala i pokušavala da spreči", rekao je Vulin i dodao da je ovaj sporazum doneo i više od očekivanog.

Kakva ovlašćenja budu Srbi želeli na svom lokalnom nivou će zavisiti od njih samih, dodao je Vulin i naveo da će od njih i njihovih predstavnika zavisiti u kojoj meri će to iskoristiti za poboljšanje života.

Vulin je naveo da će sporazumima biti zaštićena sloboda kretanja, bezbednost građana, i podvukao da će se konačno odrediti razgraničenja u Brđanima, između Severne i Južne Kosovske Mitrovice, a i sami Srbi će moći da kontrolišu situaciju sa naseljavanjem i gradnjom u Severnoj Mitrovici.

"Sporazum o energetici je takođe važan, kao i o imovini, jer će Srbija moći da nastavi da upravlja imovinom a da neće dovesti u pitanje Briselski ili bilo koji drugi sporazum", kazao je on.

Vulin je rekao da će ljudi na Kosovu moći da nastave da žive kao i do sada, kao bilo gde u Srbiji da koriste telekomunikacije, a da pritom ne povrede statusnu neutralnost.

Ministar je ponovio da je ovo veliki politički uspeh za Srbiju i čestitao predsedniku Vlade na postignutim sporazumima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva