Vesti
Sporazum o saradnji Ministarstva za rad i Crvenog krsta

16:14, 16.05.2018

|

Izvor: Tanjug

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Crveni krst potpisali su Sporazum o saradnji za ovu godinu, vredan gotovo 500 miliona dinara, kojim se omogućava pomoć najugroženijem stanovništvu u Srbiji.
Foto: Tanjug

Sporazum su potpisali resorni ministar Zoran Đorđević i generalna sekretarka Crvenog krsta Vesna Milenović.


Đorđević je istakao da je ministarstvo na čijem je čelu i ove godine, zaključkom vlade, opredelilo značajna sredstava za podršku narodnim kuhinjama i socijalno najugroženijim porodicama u 125 sredina u Srbiji. 


 


"Porodične pakete hrane i higijene, kojim će biti podmirene višemesečne potrebe, primiće blizu 47.000 najsiromašnijih porodica u Srbiji", rekao je Đorđević, stoji u saopštenju ministarstva.


 


On je istakao da će Ministarstvo i ove godine finansijski podržati oporavak i letovanje dece korisnika narodne kuhinje i da će pomoći u porodičnim paketima u odmaralištu Crvenog krsta Srbije na moru u Baošićima u Crnoj Gori.


 


Vesna Milenović je zahvalila ministru na podršci i istakla da je Crveni krst zadovoljan ovom vrstom pomoći, kao i da je to još jedan dokaz da Vlada Srbije vodi socijalno odgovornu politiku.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design