:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Avgust 23, 2017   12:05

0

122

Sporazum o podeli ministarstava u kosovskoj vladi

Kandidat za tu funkciju je predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji, koji je i u prošlom mandatu obavljao tu dužnost.

Izborom predsednika skupštine i nekoliko potpredsednika, biće konstituisan novi saziv parlamenta, nakon čega sledi formiranje nove kosovske vlade.

Pacoli i njegova Alijansa novo Kosovo doneće koaliciji "PAN" glasove za neophodnu većinu u skupštini, koja će, iako prosta, biti dovoljna za formiranje buduće vlade.

Za saradnju sa budućim mandatarom Ramušom Haradinajem, Pacoli će u novoj vladi rukovotiti ministarstvima inostranih poslova i ekonomskog razvoja, prenose prištinski mediji na albanskom.

Najveća stranka u koaliciji "PAN" osim mesta predsednika skupštine, dobiće mesto potpredsednika vlade, i Ministarstva finansija, unutrašnjih poslova, Bezbednosnih snaga, pravde i evropskih integracija.

Alijansa za budućnost Kosova prema koalicionom sporazumu imaće mesto premijera, dok se za ministarstva za infrastrukturu, zdravlja i prosvete još vode razgovori među partnerima u koaliciji.

Približavanje Bedžeta Pacolija koaliciji "PAN" ne bi trebalo da ugrozi zahteve Srpske liste u novoj kosovskoj vladi.

Srpska lista je zatražila mesto potpredsednika vlade, zatim upravljanje ministarstvima za lokalnu samoupravu, za povratak i zajednice i za poljoprivredu.

Nastavak konstitutivne sednice kosovske skupštine zakazan je za sutra u 10 časova.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva