:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2017   12:05

0

230

Spojena dva luka Žeželjevog mosta, od sutra otvoren za peške


Taj most gradi kompanija "Gazvi", a građani će od sutra moći da pređu peške preko njega.



Mali luk lansiran je početkom septembra, a sadašnjim spajanjem oba luka (malog i velikog) realizovan je dogovor koji je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture napravilo sa kompanijom "Azvi" sredinom avgusta, kad su i postavljeni precizni rokovi za izvođenje aktivnosti na gradilištu.



Time su stvoreni uslovi da se preko novog Žeželjevog mosta pređe pešice već u nedelju, kad će radove obići potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici.



Radovi na izgradnji Žeželjevog mosta odvijaju se planiranom dinamikom dogovorenom sa investitorom i izvođačem, uz stalno praćenje projekta od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, potvrđeno je Tanjugu iz tog ministarstva.



Puštanje železničkog saobraćaja na novi most, prema najavama izvođača, očekuje se krajem februara 2018, a nakon toga, u roku od dva do tri meseca, očekuje se i puštanje drumskog saobraćaja, navode iz resornog ministarstva.



Novi most dug je 474 metra, ima dva železnička koloseka za brzine do 160 kilometara na sat, dve trake za drumski saobraćaj i dve biciklističke staze.



Podsetimo, taj most je replika starog Žeželjevog mosta koji je srušen 1999. godine tokom vazdušnih akcija NATO.



Most je izgrađen 1961. godine po projektu arhitekte i akademika Branka Žeželja.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva