:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2016   12:05

0

127

Split:Uhapšen zbog grafita Smrt fašizmu - sloboda narodu

Regionalna N1TV je prenela da je policijska patrola prekinula nekolicinu aktivista, u nameri da obeleže Dan pobede nad fašizmom te da na istom mestu evociraju sećanje na slavnu antifašističku prošlost Splita.

Grkinić je po izlasku iz policije, gde je proveo nešto više od tri sata, za tu TV ispričao da su mu u policijskoj stanici sasuli pravu salvu uvreda i nipodaštavanja Dana pobede nad fašizmom i veličanja endehazije.

"Koji antifašizam, to je komunizam, to ti je prošlost, to više ne postoji, treba obeležiti 10. april, a ne Dan pobede nad fašizmom, to više niko ne slavi..., budi sretan da nisu naišli branitelji, jer bi se loše proveo... Jezivo jezivo, strašno", naveo je pominju niz neprimerenih reči.

Najavljuje da će podneti žalbu Policijskoj upravi i ministru Vlahi Orepiću na ovakvo ponašanje policije. Kaže da se ne boji napada zbog toga, usprkos činjenici da Splićani znaju ko je on i neće mu biti prvi put da će mu pretiti i terati ga u Srbiju.

"Ja ne mogu drugačije, pa makar me ubili. Bolje biti mrtav, nego neslobodan", rekao je Grkinić i dodaje da ako Grad bude insistirao na njegovom progonu, to će biti užasno.

"Krivična prijava policije ide Gradu Splitu koji odlučuje da li će protiv mene podneti predlog za krivični progon, jer je reč o krivičnom delu koje se procesuira na predlog vlasnika bedema Kornaro", naveo je ovaj Splićanin.

Sada ga, kaže, baš zanima njihova reakcija s obzirom na činjenicu da je u obrazloženju prijave naveo da je naš motiv bio obeležavanje Dana pobede nad fašizmom i evociranje na slavnu antifašističku prošlost Grada Splita.

Grkinić kaže da neko mora da radi protiv fašizacije svetovnih i crkvenih institucija, jer "običan građanin ne može ovo podnositi".

"Institucije hrvatske države i Crkva podržavaju fašizaciju Hrvatske. U Splitu smo podržali Olivera Frljića, došla su tri kombija policije. Dojavljeno im je da će nas napasti Torcida. Zaustavili su nas i rekli su nam da nas moraju otpratiti kući zato što nam preti opasnost. Sva je publika legitimisana, kao da smo mi kriminalci, a ono što mi želimo poručiti jeste da je pitanje dana kad će doći po vas. Savestan i lojalan građanin, domoljub, ne može to samo promatrati, ovo je previše", ispričao je Grkinić za TV N1.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva