:

:

TV Most

clock

April 12, 2017   15:38

0

194

Spirić:Pomoć poljoprivrednim proizvođačima neće izostati

U Suvom Dolu nadomak Kosovske Mitrovice većina stanovnika bavi se poljoprivredom. U selu imaoko 30 hektara obradive zemlje a mnogi kažu da možda nebi posejali kukuruz da nije pomoći od strane Opštine.
"Za kukuruz imam 35 ari i kada se sve plati ne isplati se sejati", kaže Bogdan Denović i dodaje da je pomoć Privremenog organa dobro došla pre svega jer se pakazala volja da se zemlja obradi.

On dodaje da će već sutra zasejati svoje oranice.

I njegov komšija Radovan Apostolović kaže da će posejati svoju njivu koja se nalazi pored Ibra.

"Pomoć nam znači ali nam je problem mehanizacija ", kaže Dejan Živković i dodaje da su poljoprivrednici prinuđeni da sve plate pa im je pomoć lokalne samouprave kao ova danas dragocena.

Đubrivo i semenski materijal su stigli u pravo vreme a predesdnik Privremenog organa Opštine Kosovska MItrovica Aleksandar Spirić je izrazio uverenje da će meštanima Suvog Dola biti poboljšani uslovi života.

"Ono što je neophodno i što neće da izostane je pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju ", rekao je Spirić i najavio pomoć Vlade Srbije Srbima na KiM .

Nadležni iz lokalne samouprave kažu da će u narednom periodu pomagati poloprivredne proizvođače kako bi njihov položaj bio poboljšan.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva