:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 02, 2015   13:39

0

202

Spirić: Rezultati vredni pažnje

"Kroz sticanje znanja u javnom sektori u kroz stručne prakse odlučili smo da ove godine stipendiramo 35 studenata sa teritorije severne Kosovske Mitrovice, iznos će biti 8.000 dinara i trajaće osam meseci", rekao je Spirić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je time "još jednom iskazana odlučnost i želja da se ulaže u mladost, stručnost i obrazovanje koje će u narednom periodu pomoći gradu".

"Očekujemo da po završetku studija oni ostanu u ovom gradu i uključe se u sve tokove života", rekao je Spirić.

Prema njegovim rečima, u 2014. godini oko stotinu građana angažovano je u okviru stručne prakse, u januaru je angažovano 25 pripravnika i taj trend će biti nastavljen.

"Konkurisali smo kod Nacionalne službe za zapošljavanje i očekujemo da će Ministarstvo rada odobriti određena sredstva za javne radove gde ćemo već početkom maja uposliti 48 radnika svih profila koji će raditi šest meseci", rekao je on i dodao da "očekuje da će u okviru nacionalne strategije zapošljavanja, posebnom uredbom za opštine na severu Kosova i Metohije biti omogućeno pripravnicima da obave staž u javnom sektoru".

"Mi poštujemo Uredbu o zapošljavanju i trenutno se opština Kosovska Mitrovica suočava sa problemom da ne možemo da zapošljavamo ljude na neodređeno vreme ali verujemo da će i to pitanje Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju rešiti i omogućiti da mlade ljude dodatno angažujemo", istakao je Spirić.

Spirić je naglasio da je Kosovska Mitrovica jedina opština u Srbiji u kojoj je zaposleno više od 80 odsto osoba sa invaliditetom i da se trenutno na evidenciji NSZ nalaze samo tri osobe sa specjanim potrebama.

Kao prioritet lokalne samouprave on je označio rešavanje pitanja divlje deponije u Kosovskoj Mitrovici.

"ÄŒekajući obećane investicije EU mi ne želimo da građani budu ugroženi zbog deponovanja smeća na lokaciji koja nije predviđena za to i zato ćemo do kraja nedelje odrediti mesto za odlaganje smeća i čišćenje prostora gde je to do sada rađeno dok se ovo pitanje trajno ne reši", rekao je Spirić.

On je istakao da je u Kosovskoj Mitrovici za nepunih godinu dana izgrađeno 90 stanova.

"Podeljena su 32 stana za mlade bračne parove sa dvoje ili troje dece, ovih dana očekuje se raspisivanje konkursa za osam stambenih jedinica a tokom aprila biće raspisan konkurs za još 32 stana" - rekao je Spirić.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva