:

:

TV Most

clock

Jul 06, 2015   12:05

0

157

Specijalni sud ponovo u Skupštini?

Iz Demokratskog Saveza Kosova poručuju da bi pitanje Specijalnog suda trebalo da se reši što pre, dok opozicija smatra da ti amandmani nisu u skladu sa ustavom Kosova.

Poslanik Demokratskog Saveza Kosova Armend Zemaj u izjavi za RTK2 kaže da bi pitanje Specijalnog suda trebalo da bude rešeno pre letnjeg raspuštanja Skupštine i naglasio da drugi izbor ne postoji.

“Treba preduzeti korake u određenim vremenskim rokovima, zna se da mi zavšavamo letnje zasedanje Skupštine i ako posoji volja da se zakon izglasa, onda to treba uraditi što pre. Mi smo za osnivanje Specialnog suda, i prošli put smo glasali, a sada ćemo videti kako će se dalje odvijati situacija. Ja mislim da nema drugog izbora osim izglasavanja amandmana za osnivanje Specialnog suda u kordinaciji sa Međunarodnom zajednicom”, rekao je Zemaj.

Donika Kadaj Bujupi ispred Alijanse za budućnost Kosova naglašava da je prošle nedelje Skupština Kosova dala završnu reč po pitanju Specijalnog suda.

“Svaki povratak u Skupštinu i ponovno izglasavanje ovog amandmana znači nasilje prema Skupštini i poslanicima i može da bude nedemokratski presedan koji se nije desio ni u jednoj evroskoj državi. Vlada treba da bude tačna i da poštuje odluke koje su donete u Skupštini Kosova”, rekla je Donika Kadaj Bujupi, šefica parlamentarne grupe AZBK za RTK2.

Poslanica Kadaj Bujupi je objasnila da predstavnici Alijanse za budućnost Kosova nisu protiv sudstva i pravde, ali i da smatraju da Specijalni sud za ratne zločine ne treba da se odnosi isključivo na zločine jedne etničke zajedice.

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva