:

:

TV Most

clock

Novembar 07, 2015   12:05

0

111

Specijalne ekipe za borbu protiv korupcije

Selaković je Tanjugu rekao da se njegovo ministarstvo trudilo da u zakon unese sve ono što bi bilo potrebno da se, nakon usvajanja u Skupštini, počne sa primenom.

"Zakon konkretno predviđa da se u okviru četiri viša javna tužilaštva, za četiri apelacije (beogradsku, nišku, novosadsku i kragujevačku) formiraju posebna odeljenja i pri Višim sudovima i pri Tužilaštvima, kao i da tužioci mogu da organizuju udarne grupe, timove u kojima će pored njih biti i policajci, finansijsko-ekonomski forenzičari, predstavnici Uprave carina, Uprave za sprečavanje pranje novca, Narodne banke, Poreske uprave", naveo je Selaković.

Prema njegovim rečima, to su svi organi koji mogu da pomognu u razotrivanju slučajeva finansijskog i privrednog kriminala.

Ministar pravde je ocenio da je hroničan problem pravosuđa u Srbiji to što se krivična dela korupcije, finansijskog i organizovanog kriminala, sporo procesuiraju.

"Malo je pravosnažnih sudskih presuda, a imamo i maratonske procese. Ta situacija se može promeniti formiranjem ovakvih timova, ali i specijalizacijom rada tužilaštva. Podršku u tom poduhvatu nam pružaju OEBS i Evropska komisija, koji imaju ideju o srpskom modelu koji bi bio dobar i za sve zemlje u okruženju", rekao je Selaković tokom boravka u Novoj Varoši.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva