:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2018   12:05

0

127

Spasić: Srbija je ozbiljna zemlja sa profesionalnim službama





Bivši šef specijalnog tima službe Državne bezbednosti Božidar Spasić ističe da je Kosovo crna rupa puna kriminogenih radnji, u kojoj Amerika kontroliše sva dešavanja. Upravo zato je poseta predsednika opasna i rizična.









- Vučić ovom posetom dolazi kući! Kosovo je naša teritorija, svidelo se to nekome ili ne, a svi raspoloživi kapaciteti su stavljeni u službu bezbednosne zaštite. Vučić nije ugrožen od tzv. albanskog kompleksa i potpuno je bezbedan tokom boravka. Domaće službe su tu i ne trebaju nam tuđe, kao što je ROSU ponudio obezbeđivanje posete - kaže Spasić.






On ističe da će se nakon ubistva Olivera Ivanovića, počinioci definitivno pritajiti neko vreme.









- Ivanović je bio laka meta, dok je Vučić potpuno bezbedan. Veliki problem biće samo što je kod naroda uspostavljena doza straha, a Vučić sada mora da ih ubedi da će sve biti u redu i da Srbija i njene institucije stoje uz narod - kaže Spasić.









Spasić podseća da je posledica atentata na Olivera Ivanovića - njegovo ubistvo.









Uvek zaboravljamo da je čovek ubijen i to je poruka - radićemo kako nam se kaže ili će nas ubijati. Dobra je i poruka koju šalje predsednik svojom posetom, a to je poruka da on ide svojoj kući. Ova poseta je prilika da Srbi definitivno počnu da rešavaju svoje probleme. Pametno su postupili nakon atentata ne izlazeći na ulice i ne praveći haos, već su mudro sačekali da vide šta će biti. Srbija je postala ozbiljna zemlja sa ozbiljnim institucijama i službe i organi naše države vrlo ozbiljno kontrolišu celu situaciju - kaže Spasić.








Vidosav Kovačević general major u penziji, izjavio je da smatra da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti KiM dobra, ali vrlo rizična.









- Obezbeđivali smo Josipa Broza Tita u inostranstvu. Međutim, ova poseta razlikuje se jer Vučić posećuje deo teritorije Srbije, ipak nemoguće je u punom kapacitetu zaštititi ga. Nadam se da su službe sve odradile kako treba i da neće biti incidenata tokom boravka Vučića na teritoriji KiM - rekao je Kovačević za Pink.






Kovačević ističe da je predsednik institucija i da se on mora čuvati.









- Nadam se da su Vučiću iz službi rekli da se ne sme voditi emocijama. Srbija nikad nije bolje napredovala i zato ne bi smelo da se rizikuje da se bilo šta dogodi. Poseta je svakako dobrodošla za naše građane kojima treba da se ulije nada i da se smire tenzije, ali treba videti i šta je razumno - ističe Kovačević.












 


Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva