:

:

TV Most

Foto: Beta/AP

clock

Januar 20, 2017   14:13

0

126

Spasić: Dokumentacija će biti predata iduće nedelje

To je nakon razgovora sa ambasadorkom Moro u ambasadi Francuske novinarima izjavio predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih 1998-1999-2000... na Kosovu i Metohiji Simo Spasić.

Navodeći da su predstavnici porodica kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca na Kosovu i Metohiji doneli danas dokaze, Spasić je istakao da je ipak dogovoreno da se ti dokazi ambasadorki Moro uruče u Spomen sobi - „Kosmetske žrtve" u Palati Beograd.

„Predstavnici Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, u borbi za istinom i pravdom, danas su došli u ambasadu Francuske kako bi izneli svoje dokaze protiv zločina terorističke OVK nad Srbima, Romima, Gorancima, Muslimanima i lojalnim Albancima", rekao je Spasić.

Kako je naveo, pošto Francuska traži dokaze o Haradinajevom delovanju, predstavnici Udruženja su doneli 25 kilograma dokumentacije koja optužuje Haradinaj, Fatmir Limaj, Agim ÄŒeku, Hašim Tači.

„Doneli smo video kasete gde su držani kidnapovani Srbi u Likovcu, Lapušniku, Glođanima, Mališevu... Ovde smo postavili i zid plača koji gleda u pravcu francuske ambasade", rekao je Spasić dodajući da te žrtve traže pravdu.

Spasić je istakao i da su francuskoj ambasadorki predočili da je Haški tribunal nepravedan, da je ignorisao srpske žrtve te da je jedino osudio srpske generale po komandnoj odgovornosti.

„Tražimo pravdu i da komadanti OVK odgovaraju po komandnoj odgovornosti", rekao je Spasić dodajući da su ambasadorki dali i kopiju knjige Haradinaja koju je on vodio kao ratni komandant, a gde je opisao svako ubistvo i otmicu.

On je istakao da predstavnici Udruženja mole Srbiju, pravosuđe i Tužilaštvo za ratne zločine da insistiraju da međunarodni sud osudi albanski teroriste.

Kako je rečeno, dokazi obuhvataju imena više od 300 otmičara i ubica OVK.

Izvor: RTV

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva