:

:

TV Most

clock

Maj 12, 2015   12:05

0

179

Spajanje "Puteva" i "Koridora Srbije" u junu

Zorana Mihajlović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je na sastanku sa MMF-om definitivno dogovoreno da "Putevi Srbije" i "Koridori Srbije" budu spojeni u jedno preduzeće.

"Imali smo partnerski sastanak sa MMF-om. Ministarstvo je sve dogovoreno i uradilo. "Putevi" i "Koridori" moraju definitivno biti spojeni u junu. Trebalo je mnogo ranije, i to mora da se sprovede, ali ne zato što tako kaže MMF. Mi smo tu odluku doneli pre nego što smo uzeli aranžman sa MMF-om", kaže Mihajlovićeva.

Napominje da se sve aktivnosti Ministarstva odvijaju po planu i podseća da će od 1. jula ove godine poslovati tri preduzeća - Preduzeće za infrastrukturu, Preduzeće za prevoz robe, ali i Preduzeće za prevoz putnika.

Plan je da od 1. januara 2018. godine Preduzeće za infrastrukturu posluje samostalno, jer su dva glavna cilja Ministarstva reformisanje i ulaganje u infrastruktu, podvlači Mihajlovićeva.

Govoreći o deonici Beograd-Pančevo, ministarka Mihajlović kaže da će ta deonica biti završena do početka naredne godine i dodaje kako se nada da će to značajno uticati da se smanje gužve na toj relacija.

Ističe da ova deonica već košta 90 miliona evra, i dodaje kako je najvažnije da gradilište radi i da nijedno nije zatvoreno.

Na pitanje šta učiniti ukoliko se i zatekne prazno gradilište, ministarka ukazuje da odmah nakon toga se radi revizija ugovora.

"Ukoliko neko ne uradi ni 10 posto dogovorenog posla, mi razmišljamo o raskidanju ugovora. Ako govorimo o odgovaranju, odgovara se kroz ugovor. Srbija ima rokove i mi hoćemo da se tih rokova pridržavamo a ne da zbog toga gubimo milione", naglašava potpredsednica Vlade. Odgovarajući na pitanje iz njenog resora koji se tiče nelegalne gradnje, Mihajlovićeva kaže da u našoj državi ima milion i po nelegalnih objekata i da će svi biti legalizovani izuzev onih koji se nalaze u parkovima prirode.

Mihajlovićeva podseća da je Vlada je u martu usvojila sporazum koji se tiče letova ka SAD i zaključuje kako je sada sve u nadležnosti vazduhoplovnih vlasti kako bi najkasnije početkom naredne godine građani mogli, posle 23 godine, da lete direktno za SAD.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva