:

:

TV Most

clock

Decembar 01, 2017   12:05

0

229

Spajanje dece Kosmeta i Republike Srpske


“Uputili smo danas dopis većini gradova i opština Republike Srpske da prihvate i potvrde učešće najkasnije do 01.februara u ovom velikom, značajnom projektu i pomognu srpskoj deci na Kosovu i Metohiji. Naredne godine od 16. do 23. juna planiramo ugostiti u više gradova i opština Republike Srpske do sada najveći broj dece sa Kosova i Metohije starosti od 10 do 15 godina u pratnji oko 70 profesora i nastavnika. Centralni doček dece koja stižu u goste svojim vršnjacima u Republiku Srpsku biće 16. juna u Višegradu, u Andrićgradu potvrdio nam je zvanično načelnik opštine Mladen Đurević”,navodi u saopštenju predsednik Odbora Milorad Arlov.



Zvaničnu podršku u realizaciji projekta Odbor je dobio od Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije. Projekat je blagoslovio i Njegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Irinej, kao i veliku humanitarnu akciju koja je u toku, pomoć u lečenju oko 60 bolesne dece severa Kosova i Metohije.





“Ovaj, kao i sve projekte do sada organizujemo preko rukovodstva lokalnih zajednica, osnovnih škola u Republici Srpskoj i preko srpskih institucija i srpskih škola na Kosovu i Metohiji. Najvećeu zahvalnost moramo uputiti porodicama domaćinima koji će i naredne godine prihvatiti mlade goste sa Kosmeta i širom im otvoriti vrata svojih domova. Naredne godine planiramo ugostiti najmanje 700 dece iz socijalno ugroženih porodica sa celog Kosmeta. Naši svi projekati imaju cilj povezivanja srpskog naroda i srpske dece KiM i Republike Srpske. Posebno smo ponosni što cijela Republika Srpska, najviše institucije podržavaju ovaj projekat i pokazuju humanost i razumjevanje položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, ističe Arlov.



U prethodnih šest projekata u Republici Srpskoj boravilo je preko 2. 500 srpske dece u pratnji preko 200 profesora i nastavnika sa Kosova i Metohije.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva